Cea mai bună pâine din lume

Cea mai bună pâine din lume

Dacă sunteți preocupați de o alimentație sănătoasă, poate că veți fi surprinși să aflați că pâinea noastră cea de toate zilele din comerț conține nenumărate E-uri. Dar nu numai conținutul contează. Este important și modul în care consumi un aliment sau altul, felul în care reușești să îl primești cu recunoștință față de Mama Pământ și față de persoana care îl pregătește și ți-l oferă. Cunoașterea sursei este foarte importantă.

Întâmplare: cea mai bună pâine pe care am gustat-o recent a fost cea oferită de tanti Elena din Spanțov, județul Călărași, la Dunăre. Eram în căutare de meșteri tradiționali prin regiune și dau întâmplător peste gospodăria dumneaei, auzind că ar avea cuptor tradițional de pământ pe care să îl pot vedea.

cuptor 1

Nu doar că îl are, dar tocmai scotea din vatră vreo 12 pâini generoase cu crustă cum nu am mai pomenit. Mă vede că sunt așa de uimit, ia o pâine fierbinte, rupe jumătate și mi-o oferă spunând că la dânsa „fiecare călător va primi pâine, la orice oră din zi sau din noapte apare”.

Gestul dumneaei rămâne pentru totdeauna și transformă acea pâine trudită în cea mai bună pâine din lume, care face bine trupului și mai ales sufletului! :) Mai multe despre oamenii de poveste descoperiți în turul de la Călărași din toamna anului 2014 puteți citi aici.

cuptor 3

About author

Share this article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>