Despre mine

profile-pic-dear-ro1

Am 30 de ani şi mă bucur că am ales să mă întorc şi să trăiesc în România. Am crescut în Ploiești, am studiat construcțiile civile în București şi am continuat studiile cu un master  în Olanda, timp de 2 ani. Îmi găsisem deja un job în Olanda, lucrarea mea de master fusese deja publicată, iar perspectivele profesionale în domeniu erau promițătoare  dacă aș fi decis să rămân în străinătate.

Dar eu am ales să construiesc altceva. Am hotărat sa mă întorc în țară pentru a face ce mă pasionează și a mă lansa într-un domeniu nou: cicloturismul. În liceu, am început să fiu pasionat de mersul pe bicicletă și așa am descoperit locuri fantastice în țară. Apoi, cât am studiat în Olanda, am avut ocazia să vizitez mai multe țări europene, ceea ce m-a ajutat să-mi dau seama cât de frumos e acasă. Da, la noi în România! Astfel, în anul 2011, am pus bazele Cycling Romania, unde mă implic în investigarea și organizarea de trasee pentru turiști străini și români în diverse zone din țară, cum ar fi Dealu Mare, zona Buzăului, Transilvania, Dobrogea, etc.

În 2013, am participat la realizarea etapei pilot a Centurii Cicloturististice a Bucureștiului. De asemenea, am inițiat Turul Dunării, un eveniment anual de investigare pe două roți a malului românesc al fluviului, bazat pe voluntariat, proiect ce va continua și în 2014.

Prin Cycling Romania, sunt preocupat şi de antreprenoriatul social și dezvoltarea comunităților locale. Pe langa natura salbatica sau peisajele mirifice, prin cicloturism punem in valoare traditiile, mestesugurile și „secretele” culinare locale. Promovez aceste valori si impartasesc din experientele mele contribuind și ca redactor la revista National Geographic Traveler. Puteti citi aici un articol despre Dealu Mare, publicat de prestigioasa revistă.

Mă bucură foarte tare faptul că turiștii străini sunt întotdeauna impresionați de specificul local pe care-l punem în valoare pe parcursul tururilor organizate de Cycling Romania. De obicei, vin în România rezervați și pleacă impresionați, cea mai bună dovadă fiind comentariile lor de pe Trip Advisor.

Proiectele sociale sunt dezvoltate in cadrul Asociatiei ROI, unde activez ca membru. In 2014, avem in derulare proiecte de dezvoltare a cicloturismului in zona Urlati/Dealu Mare. Este o zona superba, putin cunoscuta, cu mare potential turistic, fapt pentru care, din acest an, am și decis, impreuna cu sotia, sa ne mutam cu totul aici,  dat fiind ca ne și doream un downshifting de la Bucuresti. Dacă sunteti cumva curiosi despre cum ne adaptam la noul ritm, din cand in cand mai povestim pe blogul nostru, numit, mai in gluma, mai in serios, urlatenii.ro.

Apropiat sufletului meu este şi Art in Bucharest, un proiect dezvoltat, de asemenea, in cadrul Asociatiei ROI. Prin Asociatie, organizam tururi ghidate in atelierele artiştilor din Bucuresti, proiect coordonat din 2013 de Daniela Staicu, o mare iubitoare de artă. Tururile organizate aproape in fiecare sambata sunt anuntate pe pagina de FB a proiectului, pe care va incurajez sa o urmariti.

După cum puteti afla din articolul publicat de lumeamare.ro, sper să-i molipsesc pe cât mai mulți cu entuziasmul meu, cu puterea de a mă bucura de ceea ce este frumos în România şi cu dorinţa de a face ceva concret pentru a împinge lucrurile către o cale bună, normală, sănătoasă.