Cum a văzut un ziarist de la Guardian România pe două roți

Cum a văzut un ziarist de la Guardian România pe două roți

În vara lui 2011, am avut plăcerea de a explora pe bicicletă zona sălbatică a Buzăului împreună cu jurnalistul de călătorii Kevin Rushby, de la The Guardian.

În articolul publicat în The Guardian la începutul lui 2012, Kevin Rushby vorbeste in termeni laudativi despre Romania, tara pe care o vede o destinatie excelenta pentru cicloturismul in natura. Kevin a fost incantat de „salbaticia din Muntii Buzaului” si de „noptile sub cerul liber, in fan”. „Experientele traite pe bicicleta au fost unice, iar surprizele descoperite in Romania au fost frumoase” – Kevin Rushby.

Romania, o tara a contrastelor

„Numele Romania imi aparea sub doua imagini cumva contradictorii. Pe de o parte, stau marturie cartile minunate scrise de William Blacker, un englez stabilit in Romania, Along the Enchanted Way si de Patrick Leigh Fermor, care insista asupra frumusetilor naturale si nu numai, in Between the Woods and the Water.

In acelasi timp, aveam imaginea tarii creata de catre ziarele si posturile TV britanice: copii orfani, Ceausescu si ale lui constructii comuniste, rromii alungati din Franta.

Cele doua fete ale Romaniei pareau, asadar, incompatibile, si ar fi trebuit sa cred ca, odata ajuns aici, ma voi afunda in neprevazut” – Kevin Rushby in materialul publicat in The Guardian.

Experiente placute in Buzau

Kevin a descoperit, pe bicicleta, pret de cinci zile, frumusetile din zona Buzaului. „Experientele traite au fost unice, iar surprizele descoperite aici au fost frumoase” – Kevin Rushby.

Jurnalistul englez a fost impresionat, printre altele, de satele izolate, de padurile salbatice, de traseele pentru bicicleta, de slujba de duminica de la manastirea „Ratesti” si de sarmalutele de mistret.

Excursia a scos la iveala misterioasele povesti despre chiliile scobite in stanca de la Alunis, frumusetile din zona Vulcanilor Noroiosi si tuica neaosa de pruna.

Impresiile lui Kevin sunt mai vizibile din slideshow-ul pe care l-a realizat și care poate fi urmărit aici.

 

About author

Share this article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>