Despre mine

Am 36 de ani şi mă bucur că am ales să mă întorc şi să trăiesc în Urlați, România. Am crescut în Ploiești, am studiat construcțiile civile în București şi am continuat studiile cu un master  în Olanda, timp de 2 ani. Îmi găsisem deja un job în Olanda, lucrarea mea de master fusese deja publicată, iar perspectivele profesionale în domeniu erau promițătoare dacă aș fi decis să rămân în străinătate.

CICLOTURISM, un mod de viață!

Am hotărat sa mă întorc în țară și, dat fiind că domeniul contrucțiilor nu era în dezvoltare în acea perioadă, am ales să fac ce mă pasionează și să mă lansez într-un domeniu nou: cicloturismul. În liceu, am început să fiu pasionat de mersul pe bicicletă și așa am descoperit locuri fantastice în țară. Apoi, cât am studiat în Olanda, am avut ocazia să vizitez mai multe țări europene, ceea ce m-a ajutat să-mi dau seama cât de frumos e acasă. Da, la noi în România! Astfel, în anul 2011, am pus bazele Cycling Romania, unde mă implic în investigarea de trasee și organizarea de tururi pentru turiști străini și români în diverse zone din țară, cum sunt Dealu Mare, zona Buzăului, Transilvania, Dobrogea, etc.

În 2013, am participat la realizarea etapei pilot a Centurii Cicloturististice a Bucureștiului. De asemenea, în 2013 am organizat Turul Dunării, un eveniment internațional de investigare pe două roți a malului românesc al fluviului, bazat pe voluntariat.

Prin Cycling Romania, sunt preocupat şi de antreprenoriatul social și dezvoltarea comunităților locale. Pe lângă natura salbatică sau peisajele mirifice, prin cicloturism punem în valoare tradițiile, meșteșugurile și „secretele” culinare locale. Promovez aceste valori și împărtășesc din experiențele mele contribuind și ca redactor la revista National Geographic Traveler. Puteti citi aici un articol despre Dealu Mare, publicat de prestigioasa revistă.

Mă bucură foarte tare faptul că turiștii străini sunt întotdeauna impresionați de specificul local pe care-l punem în valoare pe parcursul tururilor organizate de Cycling Romania. De obicei, vin în România rezervați și pleacă impresionați, cea mai bună dovadă fiind comentariile lor de pe Trip Advisor.

PROIECTE SOCIALE

Proiectele sociale sunt dezvoltate în cadrul Asociatiei ROI, unde activez ca vicepreședinte. În 2014, am avut în derulare proiecte de dezvoltare a cicloturismului în zona Urlați/Dealu Mare. Este o zonă superbă, puțin cunoscută, cu mare potențial turistic, iar din 2013, împreună cu soția, am ales să trăim în Urlați. Avem doi copii și ne dorim să să creștem alături de ei.

După cum puteți afla din articolul publicat de lumeamare.ro, sper să-i molipsesc pe cât mai mulți cu entuziasmul meu, cu puterea de a mă bucura de ceea ce este frumos în România şi cu dorinţa de a realiza fapte concrete, pentru a împinge lucrurile către o cale bună, normală, sănătoasă în Urlați și în România.