Cum a luat naștere Cycling Romania?

Cum a luat naștere Cycling Romania?

Ce m-a determinat să revin în România și să mă apuc de cicloturism, după ce am studiat construcțiile și mi-am continuat studiile de master timp de 2 ani în Olanda? Simplu: pasiunea pentru biciclat și încrederea în potențialul României.

Poate că pentru mulți pare ciudat, dar chiar așa s-a întâmplat – după cum puteți citi și din articolul publicat de adevarul.ro la finalul lunii martie 2014.

În 2010 am revenit în țară și am început să investighez și să organizez trasee pentru turiști străini și români în diverse zone din țară, în Dealu Mare, zona Buzăului, Transilvania, Dobrogea, etc.

În 2013, am contribuit la realizarea Centurii Cicloturististice a Bucureștiului, proiect pilot care facilitează colaborarea între comunele din jurul Bucureștiului și contribuie la promovarea și dezvoltarea producătorilor locali prin atragerea de turiști care parcurg trasee special marcate pentru cicloturism.

De asemenea, am inițiat Turul Dunării, un eveniment anual de investigare pe două roți a malului românesc al fluviului, bazat pe voluntariat.

În trei ani de activitate, Cycling Romania a atras peste 250 de turiști, majoritatea străini, care au participat la tururi de neuitat în Prahova, Buzău, Transilvania, Dobrogea. Un articol publicat de ziarul britanic the Guardian, ca urmare a unui tur organizat de Cycling Romania poate fi citit aici. Iar dacă vreți să vedeți feedback-ul turiștilor străini, puteți citi comentariile de pe Trip Advisor.

 

În 2010, după ce a studiat ingineria structurală şi apoi şi-a finalizat studiile printr-un master la Delft Technical University, Mircea Crisbăşanu s-a întors în România. O idee care atunci a părut neinspirată, pentru că domeniul construcţiilor era unul dintre cele mai afectate de criză, din ţară. Dar nu aceasta a fost motivul revenirii, ci o mai veche pasiune a ploieşteanului. „Aveam perspective excelente de a rămâne în Vestul Europei, să mă angajez ca inginer în Olanda, Germania sau ţările nordice. Şi, totuşi, m-am întors acasă. Eram gata să încep munca într-o nişă despre care nu ştiam mare lucru, pentru care nu aveam studii sau pregătire specializată. Dar exista ceva care m-a făcut în adâncul sufletului să ştiu că se poate, pasiunea pentru cicloturism“, povesteşte Mircea Crisbăşanu.Citeste mai mult: adev.ro/n3ac41
Ploieşteanul Mircea Crisbăşanu a abandonat o carieră de inginer în Olanda pentru a promova turismul pe bicicletă în regiunea Dealu Mare. Succesul ideii s-a transformat într-un proiect care a obţinut o finanţare de 5.000 de euro, cu beneficii pentru comunitatea şi economia zonei.Citeste mai mult: adev.ro/n3ac41

About author

Share this article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *